Partiële prothese

Er wordt gekozen voor een partiële prothese als u één of enkele tanden en/of kiezen bent verloren. Met dit type prothese worden ontbrekende tanden en kiezen aangevuld. U kunt deze prothese uit de mond nemen. Een partiële prothese bestaat uit een kunststof plaat of metalen frame met daarop tandvleeskleurig kunsthars met kunsttanden en/of kiezen.

Voor het vervaardigen van de partiële prothese werken we nauw samen met uw tandarts. We hebben tenslotte niet alleen te  maken met kunsttanden en kiezen, we hebben ook te maken met uw natuurlijke tanden en kiezen.

U heeft de keuze uit 3 soorten partiële protheses:

Partiële plaatprothese

Een partiële plaatprothese bestaat uit een tandvleeskleurige kunststofplaat waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd. Een plaat prothese dient veelal als korte termijn oplossing. De plaatprothese drukt namelijk op het kaakbot, wat ervoor zorgt dat er slijtage ontstaat en het kaakbot slinkt. Gevolg is dat de prothese los gaat zitten. Soms kiest men ook voor een plaatprothese uit financiële overwegingen. De plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese.

Flexibele partiële prothese

Een flexibele partiële prothese bestaat uit een tandvleeskleurige flexibele kunststof  waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd. De ankers (geven houvast) zijn tandvleeskleurig en zullen in de mond nauwelijks waarneembaar zijn. In tegenstelling tot het veel duurdere frame.

Partiële frameprothese

De frameprothese bestaat uit een metalen frame waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd. Dit type prothese steunt vooral op de overgebleven tanden of kiezen en minder op het tandvlees en onderliggend bot. Hierdoor geeft een frame prothese minder slijtage dan een plaat prothese. Om deze reden wordt voor de lange termijn gekozen voor een frame prothese. 

Tijdens de intake zullen we hier uitvoerig de voor- en nadelen van bespreken.

Neem contact met ons op als u met vragen zit!

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Untitled(Vereist)