Klinisch Prothese Technicus

De KPT-er is een erkende behandelaar die in samenwerking met tandarts, implantoloog of kaakchirurg zorg draagt voor een perfecte behandeling en vergoeding bij de zorgverzekering.

Uw klinisch prothese technicus heeft na de opleiding voor tandtechnicus zich gespecialiseerd in de gebitsprothese. Dit heeft hij gedaan na een opleiding aan de faculteit Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. De klinisch prothese technicus behoort tot een nieuwe doelgroep. Binnen de opleiding van de KPT is er nu ook de opleiding Specialist Implantologie bijgekomen. De KPT-er heeft er een belangrijke specialisatie bijgekregen die gericht is op het vervaardigen en aanmeten van de implantaat gedragen prothese samen met zijn implantoloog. De klinisch Prothese Technicus vervaardigt in samenwerking met of in opdracht van de tandarts/implantoloog uw gebitsprothese en verzorgt uiteraard de declaratie.

De tandarts kijkt of u ziekten of afwijkingen heeft aan uw tanden, kiezen, tandvlees of slijmvliezen in de mondholte. Vervolgens wordt de klinisch prothese technicus ingeschakeld. Tussen beiden bestaat een verwijsrelatie ze maken duidelijke afspraken zodat u en de behandelende personen precies weten waar ze aan toe zijn. Na de beoordeling van uw mond of na het vervaardigen van een “normaal” kunstgebit komt het voor dat het houvast van het ondergebit zo slecht is dat met u over implantaten gesproken wordt.

Het ondergebit zit vaak te los omdat uw kaak ver geslonken is en er geen hoogte meer aanwezig is om het kunstgebit op vast te houden. Wanneer u instemt om in de onderkaak implantaten te laten plaatsen, zal de klinisch protheses technicus u schriftelijk dus verwijzen naar de tandarts/implantoloog waarmee hij samenwerkt. De tandarts/implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Als u uiteindelijk geïmplanteerd bent zal de tandarts/implantoloog u terug verwijzen naar de klinisch prothese technicus. De klinisch prothese technicus kan nu starten met het vervaardigen van de nieuw prothese op implantaten. De klinisch prothese technicus verzorgt dus het uitneembare deel en de tandarts/implantoloog het vastzittende deel in het kaakbot. Ook bij kroon- en of brugwerk is verwijzing aan de orde. In overleg wordt bepaald wie de definitieve kroon of brugconstructie verzorgt.

Steeds meer tandartsen maar zeker ook patiënten kunnen profiteren van de voordelen en de service die een KPT-er kan bieden. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat de combinatie tandarts-tandtechnicus de beste garantie is voor een goede volledige prothese, bieden wij deze formule aan alle tandartsen aan.

Je kunt bij Slimlach terecht voor een deskundig, snel en betaalbare oplossing wanneer je een tand mist. We helpen je graag om weer vol zelfvertrouwen de wereld in te gaan.